fredag 12 mars 2010

Företag i Jämtland - ta chansen!


Efterlysning. Vi söker företag i Jämtlands län som skulle vilja få förmånen att gå utbildningen ”frisk på jobbet”.

Jag tar nu över bloggandet från Annika Bostedt denna vecka. Vem är jag då? Jo, Jan Andersson och jobbar som projektledare i Öppna vägar. Jag och Annika är nu i full gång med att utbilda personer i Västernorrland i utbildningen Frisk på jobbet där vi erbjuder en webbutbildning och att vi kommer ut till arbetsplatserna och ger ett processtöd under utbildning. Det vi nu erbjuder företag i Jämtland är nätbaserad utbildning hur man kan förbättra den psykosociala arbetsmiljö om hur man förebygger psykisk ohälsa och stöder rehabilitering av långtidssjukskrivna.

Frisk på jobbet är ett webbaserat studiematerial som vänder sig till chefer och anställda i privat och offentlig sektor. Materialet behandlar några av skälen till att människor blir långtidssjukskrivna och syftet är att få förståelse till varför framförallt kvinnor fastnar i långtidssjukskrivning.

Utbildningen vill få igång diskussioner på arbetsplatserna om arbetsklimat och varför en del av kollegerna blir sjukskrivna. Det ska inte vara krångligt att genomgå dessa utbildningsmoduler. Förhoppningen är att dessa frågor ska bli ett stående inslag det systematiska arbetsmiljöarbetet på arbetsplatsen.

Så snälla Jämtlands företagare tag nu chans att få denna unika möjlighet. Det kostar inget och ger ett gott resultat ute på arbetsplatserna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar